Английски рози на Дейвид Остин

Розовъдната компания на Дейвид Остин днес е известна по цял свят. Това са може би най-харесваните сортове рози сред професионални градинари и любители.

Производството на английски рози започва през 1970 година. Те произхождат от кръстоска на старинни сортове рози със съвременни чаено-хибридни и флорибунда рози. Английските рози комбинират деликатния чар и прекрасния аромат  на старинните рози с широката цветова гама и непрекъснатия цъфтеж на съвременните рози.

Цветовете са големи и гъсти в така любимата ни чашевидна форма. Храстите, които оформят са гъсти и силни, с много добра устойчивост на болести.

Компанията продължава да създава нови сортове, като се стреми да са в люимите тонове и форми, но с много по-добра устойчивост на дъжд, черни петна и други заболявания, които за жалост често се провяват при старите сортове. Въпреки това обаче, градинарите по света продължават да купуват дори и най-старите английски сортове, засаждат и ги отглеждат с много желание и любов. Те пък им се отблагодаряват подобаващо – страхотни цъфтежи, аромати и богати храсти.

Скорошни Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

x