Розите на Кордес

Розите на Кордес – това са нашите любимки! Винаги ги препоръчваме на клиентите, особено на начинаещите градинари. Селекцонерът залага освен на красотата, така и на здравината и обилния цъфтеж. Това ги прави избор номер 1 – лесни за отглеждане рози.

Мрежа от дистрибутори и производители, както и лицензополучатели в над 30 държави осъществяват продажби и разпространение на розите на Кордес по целия свят и видно присъствие на пазара на розите, не само за частни градини, но и за обществени паркове и други зелени площи.

Основното местоположение е в Sparrieshoop, в провинция Шлезвиг-Холщайн в Северна Германия. Там се осъществява развъждането на по-голямата част от сортовете градински рози. Общо 25 милиона рози се произвеждат всяка година в Sparrieshoop, които се изпращам на частни и търговски клиенти от януари до декември, като розите са предимно гол корен през студените месеци или в саксии Plant-o-fix-pots® през всички сезони. Радваме се, че можем да се похвалим с над 10годишно партньорство с Кордес. Може би повече от 10 години ние зареждаме нашите рози директно от селекционера, което гарантира на нашите клиенти качество и коректност.

През 90-те години, придържайки се към нов фокус върху по-здрави и по-устойчиви на болести градински рози, W. Kordes’ Söhne въвежда пълен мораториум върху използването на фунгициди върху тестовите си полета. В първия момент това води до пълна катастрофа, множество загуби и почти загинали рози, най-вече от черните листни петна. Тогава обаче някои от сортовете показват изключително високо ниво на издръжливост и здравина. Тези сортове проправят пътя към ново поколение рози с изключителни добри свойства. Много от тях са наградени с ADR®- приз за изключителна устойчивост на мана и черни петна, а това са най-важните критерии при разработването на новите сортове. Никой селекционер няма повече сортове, наградени с ADR®!

Всеки един е добре дошъл в розариума на W. Kordes’ Söhne. Представяме се каква красота ще види всеки, който го посети през летните месеци. Цветове, красота, композиции и силен аромат – това очаква всеки посетител на розариума на Кордес.

 

Скорошни Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

x